Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Conference future-proof social security from an international perspective

Iedereen

9:00 - 17:00, 29 februari 2024

Meedenken over toekomstbestendige sociale zekerheid? Op 29 februari 2024 organiseert de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een conferentie over toekomstbestendige sociale zekerheid vanuit internationaal perspectief.

De wereld verandert continu. Steeds meer mensen wonen of werken (tijdelijk) over de grenzen. Wat is dan werken? En is een workation ook wonen? Daarnaast zetten ontwikkelingen als vergrijzing en een krappe arbeidsmarkt de uitvoering van de sociale zekerheid in internationale context onder druk. Hoe houden we de sociale zekerheid toekomstbestendig?

Onderzoek

De SVB heeft het European Institute of Social Security en de KU Leuven gevraagd om op zoek te gaan naar de grootste uitdagingen en handelingsperspectieven voor de sociale zekerheid in de toekomst. Doel is om inzichten te krijgen, kennis en begrip te vergroten en praktisch te kijken hoe de sociale zekerheid toekomstbestendig kan blijven voor iedereen. De bevindingen van het onderzoek, inclusief inzichten uit de praktijk, worden tijdens de conferentie op 29 februari 2024 gepresenteerd. De voertaal is Engels

Meer informatie en aanmelden kan op de website van de SVB