Ga naar de inhoud

Nieuws

 • 18 november 2022
  Dienst­verlening en beleids­impact

  Onderzoek onder de loep – NSOB

  ‘Computer says no…’ De populaire sketch van Little Brittain legt onder een vergrootglas wat er gebeurt als organisaties geen maatwerk toepassen. Maar wat zijn de dilemma’s en dynamieken als maatwerk juist standaard zou zijn voor uitvoeringsorganisaties?

 • Sfeerfoto bij artikel over loket voor maatwerk
  21 oktober 2022

  Een loket voor maatwerk

  Ja, de overheid laat soms steken vallen, maar er gaat ook veel goed in de publieke dienstverlening. De Staat van de Uitvoering deelt met regelmaat ‘good practices’. Laat je inspireren! Bijvoorbeeld door de ‘maatwerkplaats’ van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

 • 14 oktober 2022

  De staat van de Staat (week 41)

  In de ‘staat van de Staat’ geven we een korte terug- én vooruitblik op wat er speelt rond de Staat van de Uitvoering. In deze wekelijkse update praten we je helemaal bij over nieuwtjes op de website en andere belangrijke mijlpalen.

 • 26 september 2022
  Dienst­verlening en beleids­impact

  UWV in kopgroep goed presterende uitvoeringsorganisaties

  Uit de nieuwste cijfers van het dashboard TrendsinUitvoeringsorganisaties.nl (TiU) blijkt dat het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) tot de groep van best presterende uitvoeringsorganisaties van ons land behoort. De organisatie heeft in de loop der jaren een flinke productiviteitswinst weten te boeken, onder meer door de afgelopen de uitvoeringskosten per klant steeds verder te verlagen. Ook is […]

 • Reflectiesessie 5 sept
  8 september 2022
  Dienst­verlening en beleids­impact

  Reflectiesessie 5 september 2022

  Maandag 5 september was in het Planetarium in Amsterdam alweer de laatste reflectiesessie van 2022 in het kader van de Staat van de Uitvoering. Eerder waren er al reflectiesessies op 30 juni en 13 juli. 

 • 1 september 2022
  Dienst­verlening en beleids­impact

  Gebrekkige verantwoording prestaties uitvoeringsorganisaties

  De verantwoording over de geleverde producten en diensten laat bij veel uitvoeringsorganisaties te wensen over. Dat is gebleken uit een quick scan van IPSE Studies. Hierdoor is er weinig zicht op het functioneren van de uitvoeringsorganisaties op de langere termijn, met name op het gebied van productiviteit en doelmatigheid. En dat beperkt de mogelijkheden tot […]