Ga naar de inhoud

Nieuws

 • 9 mei 2023

  Paul ’t Hart reageert op de Staat – In alle Staten

  Hoogleraar Paul ’t Hart ventileert zijn mening over de Staat van de Uitvoering in deze editie van ‘In alle Staten’. Een ‘pittig statement’ over de relatie tussen uitvoering en beleid. En een oproep voor mede-eigenaarschap aan alle betrokken partijen: politiek, beleid en uitvoering.

 • 20 april 2023

  Factsheet: Hoe Nederland werkelijk presteert op het vlak van digitalisering

  Wanneer je kijkt naar internationale ranglijsten scoort Nederlands hoog als het gaat om digitalisering. Maar een goede ranking op dat soort lijstjes zegt lang niet alles. Dat blijkt uit een factsheet die het Rathenau Instituut heeft gepubliceerd. Die laat onder meer zien dat Nederland gebruikers maar weinig betrekt bij de ontwikkeling van digitale publieke diensten.

 • 19 april 2023

  Hans van der Vlist reageert op de Staat – In alle Staten

  In deze editie van ‘In alle Staten’ reageert oud-topambtenaar Hans van der Vlist op de Staat van de Uitvoering. Een pleidooi voor maatwerk, een gezamenlijke aanpak van beleid, wetgeving en uitvoering en meer sensitiviteit voor de uitvoering.

 • 13 april 2023

  Sandra Groeneveld reageert op de Staat – In alle Staten

  In de rubriek ‘In alle Staten’ geven uiteenlopende mensen hun ongezouten mening over de Staat van de Uitvoering. Dit keer deelt hoogleraar Publiek Management Sandra Groeneveld wat haar opvalt en wat ze mist in de Staat.

 • 6 april 2023

  Justis gaat voor persoonlijk contact in digitale innovaties

  Wie is de persoon achter de aanvraag? Hoe kunnen we deze persoon zo goed mogelijk helpen? Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid, voerde diverse verbeteringen door om haar klanten beter van dienst te zijn. Steeds meer producten zijn digitaal aan te vragen. Sinds februari is een groot aantal brieven op B1-niveau. […]

 • 30 maart 2023

  Hoe publieke organisaties klantbewuster kunnen worden

  Welke stappen publieke organisaties kunnen zetten om sensitiever te worden voor signalen van burgers? In een artikel op Platform O delen Johan Posseth, Felix van der Velde en Eric de Haan hun inzichten over klantbewustzijn.

 • 29 maart 2023

  Belastingdienst toont daadkracht in Stand van de uitvoering

  “Met deze tweede Stand van de uitvoering stralen we het zelfvertrouwen uit dat we in staat zijn dingen beter te doen.” Plaatsvervangend directeur-generaal Janet Helder is trots. Maar liefst 51% van de knelpunten die de Belastingdienst in zijn eerste Stand noemde, is opgelost. “Nu is het zaak ook die andere 49% aan te pakken, samen […]

 • 24 maart 2023

  Roel Bekker reageert op de Staat van de Uitvoering – In alle staten

  In de rubriek ‘In alle Staten’ delen mensen hun visie en tips in het kader van de Staat van de Uitvoering. Dit keer hoogleraar en voormalig secretaris-generaal Roel Bekker. In zijn column voor het Montesquieu-Instituut doet hij al een boekje open over de Staat van de Uitvoering. En ook hier laat hij zijn licht schijnen […]

 • Foto gesprek over Staat van de Uitvoering met Tweede Kamer commissie BiZa
  23 maart 2023

  Gesprek met Tweede Kamer commissie

  Woensdag 22 maart 2023 vond het gesprek plaats tussen leden van de stuurgroep van de Staat van de Uitvoering met de vaste Tweede Kamer commissie voor Binnenlandse Zaken.