Ga naar de inhoud

Nieuws

 • 13 maart 2023

  Sandra van Thiel reageert op de Staat – In alle Staten

  Hoogleraar bestuurskunde Sandra van Thiel doet vrijwel haar hele werkende leven al onderzoek naar uitvoeringsorganisaties. Voor de rubriek ‘in alle Staten’ vroegen we haar om een reactie op de Staat van de Uitvoering. Wat valt haar op?

 • 7 maart 2023

  Reuring!Café over Staat van de Uitvoering

  Het Reuring!Café is een luchtige talkshow over serieuze zaken van, voor en door publieke professionals. En op 21 maart 2023 is de Staat van de Uitvoering de serieuze zaak op de agenda. Het thema luidt: Uitvoering verstrikt in regelcomplexiteit. Wil je erbij zijn? Dat kan zowel fysiek als online.

 • 22 februari 2023

  Vijf vragen aan Johan Strieker over de Staat van de Uitvoering

  Wat is de staat van de publieke dienstverlening in Nederland? Wat kan beter en hoe? De antwoorden staan in de eerste Staat van de Uitvoering die in januari verscheen. Johan Strieker (programmamanager bij het ministerie van BZK) is ‘meewerkend voorman’ van het projectteam dat voor de stuurgroep het rapport heeft gemaakt.

 • 20 februari 2023

  André Bosman reageert op de Staat – In alle Staten

  Nu de Staat van de Uitvoering is gepubliceerd, worstelen veel mensen met de vraag: En nu? Hoe kunnen we daadwerkelijk de publieke uitvoering verbeteren? In de rubriek ‘In alle Staten’ delen mensen hun reactie op de Staat van de Uitvoering en doen ze suggesties. Dit keer: André Bosman.

 • 20 februari 2023

  Onderzoek onder de loep – Data-ethiek

  Met welke ethische vraagstukken en dilemma’s krijgen uitvoeringsorganisaties te maken bij de inzet van informatietechnologie voor hun dienstverlening? En hoe gaan zij daarmee om?

 • Foto vrouw gefrustreerd achter laptop
  6 februari 2023

  Ruimte moet je regelen

  Als je weet dat wetten in de praktijk software worden, dan moet je de ruimte en flexibiliteit expliciet regelen. Want waar ruimte in wetten er als vanzelf is als je iets níet regelt, moet je die ruimte in software expliciet scheppen. Lees het verhaal van Evert, onderdeel van een onderzoek van Stichting Kafkabrigade in het […]