Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

EIPA-conferentie over internationaal onderzoek naar prestaties publieke sector

Iedereen

2 februari 2023 t/m 3 februari 2023

Het European Institute of Public Administration (EIPA) voert samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een meerjarig onderzoeksprogramma uit naar de prestaties van de publieke sector in 35 landen. Benieuwd naar de allereerste onderzoeksresultaten? Meld je dan aan voor de (gratis) online EIPA-conferentie op donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2023.

Over het onderzoek

In het onderzoeksprogramma worden de effectiviteit en de efficiency van diverse beleidsdomeinen doorgelicht en zo ook de tevredenheid en het vertrouwen van burgers. Het internationale benchmark onderzoek richt zich op alle 27 lidstaten van de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen en IJsland en daarnaast de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Begin februari 2023 worden de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd voor de volgende beleidsdomeinen:

  • Openbaar Bestuur
  • Bouwen en Wonen/Volkshuisvesting
  • Veiligheid en Justitie
  • Onderwijs

Leer van andere landen tijdens de conferentie

Op 2 en 3 februari 2023 kun je als eerste kennisnemen van deze onderzoeksresultaten tijdens een online-conferentie van het EIPA in samenwerking met het ministerie van BZK. Bovendien presenteren uiteenlopende experts good practices, speciale thema’s en trends in de vier domeinen. Het programma voorziet ook in een paneldebat voor elk beleidsterrein.

Wil je ervaren wat we in Nederland binnen deze beleidsdomeinen kunnen leren van andere landen? Meld je dan zeker aan voor deze conferentie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je aanmelden voor het gehele tweedaagse programma of voor specifieke onderdelen.

Programma en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je hier:
International Benchmarking Study: Public Sector Performance 2022 Edition (Online) – Eipa

Deel deze aankondiging vooral ook met collega’s en andere geïnteresseerden!

Gerelateerd onderzoek

Ervaren kwaliteit overheids­dienstverlening door burgers en ondernemers (1)

Bekijk dit onderzoek