Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

IBDS Café: Betere dienstverlening met slimme gegevensdeling

Iedereen

14:00 - 16:30, 23 april 2024

Hoe kun je als uitvoeringsorganisaties verantwoord gegevens delen om de dienstverlening te verbeteren? Tegen welke knelpunten lopen beleidsmedewerkers aan en: wat zijn oplossingen? Daarover gaat het IBDS Café op 23 april, georganiseerd door Realisatie IBDS en Netwerk Publieke Dienstverleners (NPD). 

Het IBDS Kenniscentrum en het NPD willen allebei kennis delen, de netwerken verbinden en verantwoord datagebruik onder de aandacht te brengen bij (beleids)medewerkers van (uitvoerende) overheden die misschien nog niet dagelijks hiermee te maken hebben, maar wel (mogelijke) oplossingen voor opgaven willen vinden. Daarom een IBDS Café met een gezamenlijk programma gericht op de mogelijkheden van gegevensdeling. 

Programma

In de loop van de komende weken wordt het programma hier verder ingevuld. Duidelijk is dat tijdens het programma gekeken wordt naar knelpunten bij gegevensdeling en naar mogelijke oplossingen bij uitvoeringsorganisaties. Op juridisch, ethisch en technisch vlak. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld het gebruik van PETs (Privacy Enhancing Technologies) om privacyvriendelijk gegevens te delen. Er is ruimte voor praktijkvoorbeelden, waar gaat het al goed, wat leren we ervan? Maar ook wat moet er nog gebeuren? 

Voor wie?  

Het Café is bedoeld voor degenen die verantwoordelijk zijn voor een maatschappelijke opgave maar problemen ondervinden met gegevens delen. Het Café richt zich eerder op beleidsmedewerkers en (project)managers dan op de technisch inhoudelijke collega’s. 

Ben je geïnteresseerd in gegevensdeling bij uitvoeringsorganisaties dan ben je van harte welkom.

Aanmelden?

Geïnteresseerd om te komen? Meld je dan nu aan via de website van IBDS