Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

IBDS Stelseldag 2023

Iedereen

9:30 - 20:00, 23 november 2023

“Breng gegevensuitwisseling tussen publieke dienstverleners nu echt op gang,” zo luidt de vijfde oproep in de Staat van de Uitvoering. Het raakt direct aan de ambities van de De Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS). Op 23 november 2023 is er een IBDS-dag met sessies en workshops over actuele onderwerpen rond het thema: hoe komen we tot een betrouwbaar nationaal data-ecosysteem voor onze maatschappelijke opgaven?

Over de IBDS

De IBDS vertegenwoordigt de volgende stap in het databeleid van de overheid. Het streeft naar verantwoorde inzet van data voor maatschappelijke opgaven en zet daarmee een ambitieuze stip op de horizon. Het meerjarige programma is opgezet om de kansen van verantwoord datagebruik te onderzoeken en om de knelpunten aan te pakken. Met aandacht voor wat technisch kan, juridisch mag en maatschappelijk en ethisch wenselijk is.

Meer informatie en aanmelden

Mark Vermeer, directeur Digitale Overheid (BZK) is gastheer van het congres, Nitesh Bharosa, hoogleraar GovTech, verzorgt een keynote en Jan van Ginkel, loco-provinciesecretaris Zuid-Holland, is dagvoorzitter. Demissionair staatssecretaris Van Huffelen spreekt in de middag.

Er zijn 14 break-out sessies over een breed scala aan onderwerpen: van datavolwassenheid en onze gegevenshuishouding tot EU-ontwikkelingen en de inzet van privacy enhancing technologies.

De gastenlijst is vol. Wil je meer informatie over de Stelseldag? Ga dan naar de website van Realisatie IBDS.

Vorig jaar was er ook een IBDS-dag. Bekijk hier de terugblik.