Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Interactieve sessie privacy dilemma’s bij gegevens­uitwisseling

Iedereen

15:00 - 17:00, 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 organiseert de Staat van de Uitvoering in Amersfoort een interactieve sessie over dilemma’s bij gegevensuitwisseling in de publieke sector. Daarin worden de resultaten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar de besluitvorming over gegevensuitwisseling binnen de publieke dienstverlening. Daarna gaan we graag met aanwezigen in gesprek over de dilemma’s.

De beeldvorming is dat functionarissen gegevensbescherming (FG’s) nogal verschillend aankijken tegen gegevensdeling. Zo zouden er “rekkelijken” en “preciezen” zijn. Is dat inderdaad zo? En welke criteria wegen voor FG’s het zwaarst?

Staat van de Uitvoering heeft AI-bureau Councyl gevraagd om een keuze-experiment op te zetten waarbij FG’s, privacy officers en juridisch adviseurs verschillende scenario’s zijn voorgelegd.

Welkom!

Wij nodigen leden van de NGFG, FG’s, privacy officers, juridisch adviseurs en andere geïnteresseerden van harte uit om deel te nemen aan de interactieve sessie. De inzichten uit het traject worden gebruikt voor de volgende rapportage van de Staat van de Uitvoering dat medio juni aangeboden wordt aan de Tweede Kamer.

De bijeenkomst vindt plaats op 6 maart van 15.00 tot 17.00 uur (aansluitend borrel) bij de Future City Foundation, Paulus Borsstraat 41 Amersfoort.

Meld je nu aan!

Heeft u voedselallergieën of opmerkingen voor de organisatie? Laat het hier weten.
Privacy Voorwaarden