Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

‘Slim Sociaal Beleid’-Event

Iedereen

13:30 - 16:30, 8 juni 2023

Op donderdag 8 juni 2023 organiseert adviesbureau Kurtosis het ‘Slim Sociaal beleid’ event: een kennissessie om tot een meer integrale sociale agenda te komen.

Opereren als één overheid is volgens velen de sleutel tot succes voor complexe vraagstukken in het sociaal domein. Maar samenwerken blijkt vaak een uitdaging. Hoe kunnen overheidsinstanties slimmer samenwerken om integrale beleidsaanpakken te realiseren?

Op 8 juni nemen drie gastsprekers je mee in verschillende deelthema’s. Een van hen is trendwatcher Mark Schipper van Freshmark (die ook een van de onderzoeken in het kader van de Staat van de Uitvoering heeft uitgevoerd) die ingaat op trends in de samenleving. 

Trends in de samenleving

Tijdens de deelsessie met Mark Schipper bespreekt hij de belangrijkste maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op de Nederlandse samenleving. Denk aan onderwerpen als demografische veranderingen, klimaatverandering, globalisering, digitalisering enAI/robotica. Wat voor invloed hebben deze trends op de samenwerking van overheidsinstanties en het beleid? En hoe kunnen overheidsorganisaties hier goed op inspelen? 

De andere deelthema’s zijn:

  • Strategisch samenwerken, onder leiding van Elise Hol, programmamanager Twentse Koers.
  • Integraal sturen met data, onder leiding van Tanja Bröcheler, projectleider Wijkplannen bij de gemeente Geldrop-Mierlo.

Meer weten?

De kennissessie vindt plaats op donderdag 8 juni in Het Stadspaleis, Javastraat 26, Den Haag. Van 13:30 – 16:30 (inloop vanaf 13:00 uur). Meer informatie  lees je op het kennisplatform Consultancy.nl. Aanmelden is mogelijk op de website van Kurtosis.  

Gerelateerd onderzoek

Onderzoek klantvriendelijke dienstverlenings­concepten

Bekijk dit onderzoek