Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Symposium Gezag in uitvoering

Iedereen

14:00 - 17:00, 4 oktober 2023

Op woensdagmiddag 4 oktober a.s. organiseert de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) het symposium Gezag in uitvoering.

Wat doet de problematiek in de uitvoering met het gezag van de overheid? Waar gaat het mis en waarom? Wat te doen om dat te voorkomen? En hoe (daarmee) ook de gezagswaardigheid van de overheid te herstellen?

Doel van het symposium is om de problematiek in de uitvoering in een ander licht te zetten; de relatie tussen beleidsmakers, uitvoerders en burgers staat centraal. Verschillende sprekers geven daarop hun reflecties en perspectieven. Het symposium Gezag in uitvoering is onderdeel van het adviestraject Uitvoering, beleid en politiek. Dit adviestraject is een vervolg op het signalement Gezag herwinnen (2022).

Programma 

Keynote-speaker is Marije van den Berg. Zij is onderzoeker en spreker op het thema Beleid in uitvoering. Haar focus ligt op verbetering van de kwaliteit van de democratie. Marije werkt graag waar het schuurt, waar oude en nieuwe inzichten elkaar tegenkomen. Onlangs verscheen haar boek De beleidsbubbel.

Daarnaast spreken voormalig ROB-leden Kees Jan de Vet (dijkgraaf Brabantse Delta) en Katrien Termeer (hoogleraar Bestuurskunde aan de WUR).

Meer informatie en aanmelden

  • Locatie: Theater Zuidplein, Rotterdam
  • Datum: woensdag 4 oktober 2023
  • Tijd: 14.00-17.00 uur, met aansluitend een borrel

Meer informatie over het programma volgt. Meld u aan door een e-mail te sturen naar: info@raadopenbaarbestuur.nl.