Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Webinar – Digitale overheid in Estland en Nieuw-Zeeland

Iedereen

8:00, 18 mei 2023

In Estland en Nieuw-Zeeland heb je in een paar klikken wat je van de overheid nodig hebt.  Weten hoe ze daar te werk gaan? Haak dan op 18 mei (Hemelvaartsdag) op tijd aan bij dit webinar van Haagse Beek.  

Estland en Nieuw-Zeeland

Naar één website als je iets wilt regelen en maar één keer je gegevens hoeven delen als je iets wilt aanvragen. Omdat je een kind hebt gekregen, omdat je gaat scheiden of omdat je op zoek gaat naar een nieuwe baan nadat je bent afgestudeerd. Dat is hoe het gaat in Estland.

Nieuw-Zeeland is een vergelijkbare weg ingeslagen met één website waar je alle informatie kunt vinden die van belang is voor je kinderen: van informatie over hun ontwikkeling tot wat je voor ze moet regelen, van kinderopvang tot financiële ondersteuning. Het belangrijkste criterium om het in richten? Wat de ouders aangaven dat zij nodig hebben.
Hoe heeft men het in deze landen voor elkaar gekregen en wat kunnen we ervan leren?

Over de gastsprekers

Via de website Eesti zijn vrijwel alle overheidsdiensten voor de inwoners van Estland toegankelijk. Op de website SmartStart kunnen Nieuw-Zeelanders alle informatie vinden die zij nodig hebben over en voor hun kind.

Erika Piirmets, Digital Transformation Advisor bij het e-Estonia Briefing Centre, neemt ons mee in het verhaal van Estland. De Nieuw-Zeelandse casus wordt toegelicht door Becky Cassam, manager bij de afdeling Integrated Services en SmartStart bij het Nieuw-Zeelandse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Dick Bruinsma zal vanuit zijn ervaringen als senior business consultant bij Logius reflecteren. Logius is een uitvoeringsorganisatie en verantwoordelijk voor het beheer van digitale diensten en producten van de Rijksoverheid.

Aanmelden

Laat op de website van Haagse Beek je e-mail adres achter om de link te ontvangen naar het webinar. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Haagse Beek om op de hoogte te blijven van de webinarreks ‘Innovating Government’.