Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Webinar – Onderwijsinspectie Ierland als inspiratiebron

Iedereen

12:00 - 12:45, 26 mei 2023

Op 26 mei organiseert adviesbureau Haagse Beek een webinar in de serie ‘Innovating government’. Dit keer over de Ierse aanpak van het onderwijsbeleid. Daar houden de inspectie en het onderwijsveld elkaar voor lange tijd vast.

Over het onderwerp

Een inspectie die meedenkt met het uitvoeren van onderwijsbeleid en daarmee de feedbackloop sluit. En een onderwijsveld waarin het normaal is dat je extra hulp krijgt als een school achterblijft en waarin langdurig en consistent naar dezelfde doelen wordt toegewerkt. Het lijkt erop dat dit het recept is voor de hoge scores van Ierland in het internationaal erkende PISA (Programme for International Student Assessment)-onderzoek.

Over de gastsprekers

We gaan erover in gesprek met Carmel O’Doherty, van de Ierse Onderwijsinspectie. Matthijs van den Berg reflecteert als directeur Kennis bij de Nederlandse Onderwijsinspectie op de toepasbaarheid in Nederland.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden is nu mogelijk op de website van Haagse Beek. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Haagse Beek om op de hoogte te blijven van de webinarreeks ‘Innovating Government’.

Gerelateerd evenement
30 mei 2023

Webinar – Hervormingen belastingsysteem Nieuw-Zeeland als inspiratiebron

Bekijk dit evenement