Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Webinar ‘Speaking Truth to Power: Lessons in Administrative Courage’

Iedereen

22:30 - 0:00, 30 november 2023 t/m 1 december 2023

Op donderdag 30 november organiseert de American Society for Public Administration (ASPA) en Public Administration Review (PAR) een webinar over bestuurlijke moed. De nadruk zal liggen op de rol van ambtenaren en het belang van het spreken van de waarheid tegen de machthebbers. Een van de sprekers is Zoë Rouwenhorst. Zij deed namens de Staat van de Uitvoering onderzoek naar socialezekerheidsschandalen.

Sprekers

Zoë Rouwenhorst, beleidsmedewerker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, vergeleek de Nederlandse toeslagenaffaire met opvallend vergelijkbare casussen in Australië en Noorwegen. Het rapport bevat lessen om kans op systeemfalen en tunnelvisie te verkleinen.

Andere sprekers zijn:

  • Sue Gordon, voormalig adjunct-directeur van de Nationale Inlichtingendienst van de VS. Gordon zal spreken over de pogingen van beroepsinlichtingenofficieren om twee opeenvolgende presidenten te waarschuwen voor Russische inmenging in de verkiezingen.
  • Andrew Podger, voormalig commissaris van de Australische openbare dienst, die vertelt over het ‘Robodebt-schandaal’ in zijn land.

Ronald (Ron) Sanders, voormalig voorzitter van de Federale Salarisraad en gepensioneerd Senior Executive Service en Don Kettl, emeritus-hoogleraar aan de universiteit van Maryland treden op als gespreksleiders.

Meer informatie en aanmelden

Het webinar vindt plaats op donderdag 30 november 2023, van 22:30 uur tot 00:00 uur. (4:30 p.m. – 6:00 p.m. EST.) Deelname is gratis.

Registreer je hier voor deelname aan het webinar.

Meer informatie is te vinden op de website van ASPA.

Gerelateerd onderzoek

Internationale casusvergelijking sociale­zekerheids­schandaal

Bekijk dit onderzoek