Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering
11 januari 2024

Doe mee aan het AI keuze-experiment over privacy bij gegevensuitwisseling

Ben je functionaris gegevensbescherming (FG), privacy officer of juridisch adviseur en adviseer je over het delen van gegevens? Neem dan deel aan het AI keuze-experiment over privacy/AVG- dilemma’s bij gegevensuitwisseling in de publieke dienstverlening!

Begin vorig jaar is de eerste rapportage van de Staat van de Uitvoering aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp. De Staat signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen om de publieke dienstverlening te verbeteren.

Een van de belangrijkste knelpunten is gegevensuitwisseling. Veel uitvoerders worstelen hiermee. Bijvoorbeeld omdat (verouderde) IT-systemen niet met elkaar communiceren. Of omdat er juridische onduidelijkheden zijn over de interpretatie van privacywetgeving en de AVG.

Om meer inzicht te krijgen in de afwegingen die FG’s, privacy officers en juridisch adviseurs maken in hun advies over het delen van gegevens, start de Staat van de Uitvoering een online keuze-experiment. Voor dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door AI-bureau Councyl, nodigen we je uit om verschillende scenario’s te beoordelen. Het beoordelen van de scenario’s kost circa 20 minuten en is anoniem.

Deelnemen is mogelijk via deze link. Het experiment loopt van 10 januari tot 19 februari 2024. De inzichten uit het traject worden gebruikt voor de rapportage van de Staat van de Uitvoering die in juni 2024 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

Alvast bedankt voor je deelname. 

Gerelateerd evenement
13 maart 2024

Staatsprint Digitale overheid voor betere dienstverlening

Bekijk dit evenement