Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering
16 november 2023

Gegevensuitwisseling in Podcast de Publieke Ruimte

De makers van podcast De Publieke Ruimte mochten natuurlijk niet ontbreken bij de Staatpraat over gegevensuitwisseling op 8 november 2023. Martijn Grimmius en Otto Thors bespreken na afloop de opbrengst met Hind Dekker (ondervoorzitter van de vaste commissie digitale zaken in de Tweede Kamer), Mark Vermeer (directeur digitale overheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Perry van der Weyden (voormalig CIO van Rijkswaterstaat, CIO of the Year in 2019 en eerder actief bij verschillende internationale marktpartijen).

Wat zijn de sleutels tot succes om gegevensuitwisseling tussen overheidsorganisaties nu écht op gang te brengen? Dat was het gespreksonderwerp tijdens de Staatpraat in Nieuwspoort. Martijn en Otto praten over het onderwerp na met hun gasten. Hind Dekker en Mark Vermeer zaten samen in het panel. Perry van der Weyden was een van de sprekers. 

In de pauze van Staatpraat gingen de podcastsmakers de zaal in om quotes op te halen van enkele andere aanwezigen.

Zo informeren ze bij Onno Eric Blom, een van de afzenders van ‘Herprogrammeer de overheid‘ naar de achtergrond van het manifest. Spreker Theo Hooghiemstra, bestuurder van MedMij deelt hoe de vrijblijvendheid van gegevensdeling in de zorg naar de achtergrond is verdwenen. 

Hawre Rahimi, Tweede Kamerlid van de VVD doet de oproep aan collega-kamerleden om vaker aan te schuiven bij de commissievergadering. ‘Alles is digitalisering’, zo duidt hij het belang van het thema. 

En ook de Vlaamse spreker Leo van Loo, gedelegeerd bestuurder van het Groeipakket, deelt voor de microfoon de sleutels die in zijn land tot succesvolle gegevensdeling hebben geleid. 

Podcast beluisteren

Beluister de volledige podcast nu op Spotify of via Apple Podcast.  Reageren? Mail dan naar staatvandeuitvoering@ictu.nl

Ontdek meer:
16 november 2023

Eerste Staatpraat over gegevensuitwisseling: op weg naar een doorbraak

Lees dit artikel