Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering
Reflectiesessie 5 sept
8 september 2022

Reflectiesessie 5 september 2022

Maandag 5 september was in het Planetarium in Amsterdam alweer de laatste reflectiesessie van 2022 in het kader van de Staat van de Uitvoering. Eerder waren er al reflectiesessies op 30 juni en 13 juli.
 

Deelnemers reflectiesessie 5 september

Op 5 september reflecteerden de deelnemers op een vijftal onderzoeken:

  • Sil VrielinkMaite Laméris en Harry Garretsen gaven een toelichting op het Werkonderzoek dat in de Staat van de Uitvoering focust op organisatiecultuur en managementpraktijken.
  • Bo Terpstra deelde de resultaten uit het onderzoek naar het burgerperspectief op uitvoering.
  • Eric de Haan vertelde over de volwassenheid van publieke dienstverleners op het gebied van feedbackmanagement vanuit het onderzoek naar klachten, bezwaren, beroepszaken en feedback.
  • Dr. Johan Posseth MMC gaf een update over het lopende onderzoek rondom de Staat van de IT.
  • Arjan Widlak besprak twee casussen waarin burgers in een ‘digitale kooi’ terechtkomen door toedoen van de overheid. Bezien vanuit het onderzoek naar Burgers en ondernemers in de knel.
     

"In bedekte termen formuleren gaat niet helpen. Er zijn enorme knelpunten”.
Deelnemer reflectiesessie 5 september

Daarnaast besprak Mark Huijben kort de rode draden uit de standen en knelpuntenbrieven. Siwert de Groot vertelde over het trendmatig beeld dat zichtbaar wordt van de uitvoeringspraktijk. En er werd onder leiding van Abdeluheb Choho input opgehaald over de rapportage van de Staat. Bekijk hier het volledige verslag. 
 
Wij danken alle deelnemers voor hun input. Op 12 en 13 september zijn de bestuurders tijdens twee duidingssessies met de concrete inhoud van de Staat van de Uitvoering aan de slag gegaan. In december 2022 wordt de eerste Staat van de Uitvoering gepubliceerd op deze website. 

Gerelateerd evenement
6 december 2022

Reuring!Café #107 | Leiderschap in onzekere tijden

Bekijk dit evenement