Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering
26 september 2022

UWV in kopgroep goed presterende uitvoeringsorganisaties

Uit de nieuwste cijfers van het dashboard TrendsinUitvoeringsorganisaties.nl (TiU) blijkt dat het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) tot de groep van best presterende uitvoeringsorganisaties van ons land behoort. De organisatie heeft in de loop der jaren een flinke productiviteitswinst weten te boeken, onder meer door de afgelopen de uitvoeringskosten per klant steeds verder te verlagen. Ook is ook de kwaliteit van de dienstverlening van het UWV op diverse punten vooruitgegaan.

Grafiek over de productiviteit UWV

Het TiU-dashboard, een initiatief van IPSE Studies, brengt de langetermijntrends van de prestaties van een aantal belangrijke uitvoeringsorganisaties in beeld.

De productie van het UWV wordt in TiU gemeten aan de hand van het totaal aantal aanvragen en klanten van het UWV. Behalve de aanvragen en klanten met betrekking tot de werknemersverzekeringen (WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo, ZW en Wajong) zijn vanaf 2020 ook de aantallen die verband houden met de ‘Coronaregelingen’ NOW- en TOFA meegeteld. De inzet van middelen wordt afgeleid uit de kosten van het UWV. Vanaf de oprichting van het UWV in 2002 is er vrijwel elk jaar sprake van een lagere middeleninzet, 

Meer over dit onderwerp lees je op de website van IPSE Studies.

Ontdek meer:
1 september 2022

Gebrekkige verantwoording prestaties uitvoeringsorganisaties

Lees dit artikel