Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Staatpraat over gegevens­uitwisseling

Iedereen

16:30 - 19:00, 8 november 2023

Save-the-date

Gegevensuitwisseling, het kan! Maar hoe dan?

Burgers en ondernemers die hun gegevens steeds opnieuw moeten aanleveren. Regelingen die te weinig worden gebruikt. IT-systemen die niet met elkaar communiceren en vaak verouderd zijn. En een te veilige interpretatie van privacywetgeving (AVG). Publieke dienstverleners proberen dergelijke problemen vooral zelf op te lossen, maar om echt een stap verder te komen is collectieve actie nodig.

Daarom organiseren we deze Staatpraat, gericht op het vinden van sleutels tot succes en het forceren van een doorbraak op het gebied van gegevensuitwisseling. Want het KAN, en het moet gewoon beter.

Drie inspirerende verhalen staan centraal. In sneltreinvaart luisteren we naar de uitdagingen en de sleutels die hebben geleid tot de doorbraak. We praten erover met een panel en een zaal met professionals, bestuurders, politici, leveranciers en andere betrokkenen. We gaan voorbij de vrijblijvendheid, naar hoe krijgen we het werkend? Wie of wat is daarvoor nodig? Hoe gaan we die stap samen zetten?

De oogst van deze Staatpraat is een set sleutels en handvatten die concreet maken wat er nodig is om gegevensuitwisseling nu echt op gang te brengen. De kracht is dat het hele systeem in de zaal zit, en dat er direct afspraken gemaakt kunnen worden.

Presentatie is in handen van Tom Jessen. Alvast in de stemming komen? Luister dan naar de podcast met inspiratie uit het buitenland.

Waar: Nieuwspoort

Wanneer: 8 november 16.30 – 19.00u

Voor wie: professionals en bestuurders vanuit overheid en bedrijfsleven, politici, jongeren, burgers en ondernemers. Mensen die het gepraat erover zat zijn en op zoek zijn naar concrete handvaten en doorbraak methoden.

Voorbereiding: deelnemers ontvangen vooraf documentatie over de drie voorbeelden

Zorg dat je er bij bent! Reserveer alvast je plek door het formulier in te vullen. 

Meld je nu aan!

Privacy Voorwaarden