Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Webinar – internationale succescasus over aanpak van armoede

Iedereen

16:00 - 16:45, 23 mei 2023

In de webinarreeks ‘Innovating Government’ licht Haagse Beek verschillende succescasussen in het buitenland uit; ter inspiratie voor publieke vernieuwing. Op 23 mei is er een webinar over de aanpak van armoede. Onder meer over Fundación Paraguaya, een stichting die een werkwijze heeft ontwikkeld om armoede te bestrijden die in meer dan vijftig landen wordt toegepast, waaronder de VS en diverse Europese landen.

Families doen daarbij een ‘self assessment’ omdat armoede niet alleen een gebrek aan geld is. Zelfvertrouwen, waardering, een veilige leefomgeving, onderwijs en gezondheid zijn factoren die worden meegenomen. Op basis van het self-assessment maken families ’their own life map’ waarmee hun weg uit armoede centraal staat.

Over de gastsprekers

Als het gaat om de doelgroep centraal stellen, dan is dit een voorbeeld. Kunnen we dat ook in Nederland? En waarom wel of niet? Jan Achterbergh, schuldhulpverlener in Buurtteam Amsterdam Noord en Marjorie Malbons, zelf ooit in de schuldsanering en nu werkend als ervaringsdeskundige, reflecteren op deze vragen.

Martín Burt is oud-burgemeester van de hoofdstad van Paraquay en was in het verleden verantwoordelijk voor de staf van de president van Paraquay. Hij is oprichter van de stichting Fundación Paraguaya waarmee hij zijn activiteiten als sociaal ondernemer vorm geeft. Burt is onder meer lid van de Schwab Foundation for Social Entrepreneurship van het World Economic Forum. Hij schreef enkele jaren geleden het boek ‘who owns poverty?’.

Aanmelden

Laat op de website van Haagse Beek je e-mail adres achter om de link te ontvangen naar het webinar. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Haagse Beek om op de hoogte te blijven van de webinarreeks ‘Innovating Government’.

Gerelateerd evenement
26 mei 2023

Webinar – Onderwijsinspectie Ierland als inspiratiebron

Bekijk dit evenement