Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Webinar – Privacy en gegevens­uitwisseling in Vlaanderen en Portugal als inspiratiebron

Iedereen

9:00 - 9:45, 31 mei 2023

Op 31 mei organiseert adviesbureau Haagse Beek een webinar in de serie ‘Innovating government’. Dit keer over gegevensuitwisseling en privacy. In Vlaanderen en in Portugal zijn Europese privacyregels geen belemmering om mensen zo goed mogelijk te helpen.

Over het onderwerp

In Vlaanderen worden gegevens over personen door de overheid gecombineerd om hen automatisch een toeslag te geven. Hetzelfde gebeurt in Portugal waar mensen automatisch een toeslag voor hun energie krijgen als uit de beschikbare gegevens blijkt dat ze hier recht op hebben. Zowel in Vlaanderen als in Portugal worden hierdoor duizenden inwoners extra bereikt die recht hebben op toeslagen en die anders niet krijgen. Het gaat met name om groepen die moeite hebben met de aanvraagprocedure en onvoldoende bekend zijn met de systemen van de overheid. Hoe kan het dat met dezelfde Europese regels privacy in Nederland vaak een reden is om dergelijke werkwijzen niet door te voeren?

Over de gastsprekers

We bespreken het in dit webinar met Katrien Mertens, Data Protection Officer bij het Vlaamse Agentschap Uitbetaling Groeipakket. Mariette Lokin zal als principal consultant met veel ervaring op het snijvlak van wetgeving en ICT reflecteren. Met hen zullen we het ook hebben over de Portugese automatische toekenning van energietoeslag.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden is nu mogelijk op de website van Haagse Beek. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Haagse Beek om op de hoogte te blijven van de webinarreeks ‘Innovating Government’.

Gerelateerd evenement
31 mei 2023

Webinar – Innovating Government. Wat leert Nederland van het buitenland?

Bekijk dit evenement