Ga naar de inhoud
Staat van de Uitvoering

Toekomst­verkenning Publieke Dienstverlening 2035

De Staat van de Uitvoering 2022 roept politiek, beleid en uitvoerders op om gezamenlijk de toekomst te verkennen (oproep 3). Het kabinet heeft de Staat verzocht zo’n toekomstverkenning uit te voeren. Samen met De Ruijter Strategie werken we aan een gedragen en breed begrepen scenarioverkenning. Een die het perspectief van burgers en ondernemers in 2035 vertegenwoordigt en een rol kan spelen in de discussie over de toekomstige mix van mensen, middelen en technologie voor het uitvoeren van de publieke dienstverlening.

Over dit onderzoek

  • Thema

    Focus in de keten
  • Datum

    September 2024
  • Onderzoeks­instantie

    De Ruijter Strategie

Samenvatting onderzoek

Meer weten over de Toekomstverkenning? Lees het interview met projectleider Siwert de Groot en onderzoeker Paul de Ruijter. 

Het doel van de verkenning is te komen tot een gedeeld beeld van de toekomst tussen politiek, beleid en uitvoerders. We beginnen met een trendverkenning. Tijdens de Staatpraat op 3 april presenteren we deze en gaan we er graag met je over in gesprek. En ook voor die tijd zullen we je regelmatig vragen om via Trendpolls op LinkedIn mee te denken met de ontwikkelingen richting 2035: